Image
. . | Saturday, October 22, 2022 | Mandalina

Mandalina Reçeli

Mandalina reçeli nasıl yapılır?

"Mandalina reçeli nasıl yapılır?" diyorsanız işte size güzel bir tarif.

1 Kilogram ince kabuklu küçük boyutlu mandalina,4 Su bardağı toz şeker,1,5 Su bardağı suyu,İsteğe göre 1 adet çubuk tarçın, 10 adet karanfil,1 Tatlı kaşığı limon suyu

Yapılış:

İlk olarak, yapacağımız reçelin sadece bir reçel olmayacağını, güzel sofralarda buluşturacağını hatırlayalım. Ve güzel bir müzik açalım, unutmayalım ki güzel bir reçel güzel bir şarkıyla başlar. Haydi bakalım geçelim harika bir reçel yapmaya.

Mandalinaların saplarını ve yapraklarını ayıklayıp güzelce yıkayalım.

Yıkanan bal gibi mandalina kabuklarını bir kürdan yardımıyla birkaç yerinden delin.

Mandalinaları derin bir tencerede 30 dakika kadar haşlayın.

Suyunu süzüp yeniden aynı işlemi uygulayın.

Bir kez daha süzdüğünüz mandalinaları dilediğiniz büyüklükte dilimleyin veya bütün haliyle kullanın. Bu seçim tamamen size kalmış. Bize sorarsanız biz bütüncüyüz. ☺

Temiz bir tencereye alıp üzerine şeker, su ilave edin. Tarçın ve karanfil kullanacaksanız bu aşamada devreye sokabilirsiniz.

Bu şekilde 5 saat kadar beklettiğiniz mandalinaları ocağa alın.

40 dakika kadar kaynattığınız reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edin.

10 dakika da reçelle kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın. Ve harika bir reçel yaptığınız için kendinizi kutlayın. Elinize emeğinize sağlık. Çok güzel, bol kahkahalı sofralarda buluşturması dileğiyle 

Bu güzelliğe sahip çıkmak için güneş almayan serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun…

7 Dönüm 7 Tohum